چگونه اینترنت سریع تری داشته باشیم ؟

با هزار و یک زحمت یک کارت اینترنت خریده ای تا ازمصیبت چند روزدوری ازاینترنت و چت و... خلاص شوی. با عجله پای سیستم می نشینی وconnect  می شوی؛ یک دقیقه، دو دقیقه..." ای بابا چرا این قدر خط کند است؟! بَر و بچه ها که می گفتند این کارت اینترنت خیلی توپ است، سرعتی دارد که نگو و نپرس..." خلاصه پس از یک ساعتی کلنجار رفتن، بی خیال می شوی و با عصبانیت تمام به زمین وزمان ناسزا می گویی؛ از مخترع رایانه گرفته تا تمام ISPها ... اما واقعاً مشکل از کجا است؟ چرا گاهی اینترنت این قدر کند است؟ و آیا در همین ایران خودمان و با همینISP ها( شرکت های سرویس دهنده اینترنت) می توان اینترنت سریعتری را تجربه کرد؟

مودم خوب از نان شب هم واجب تر است!

بیشتر کاربران ایرانی به صورت Dialup متصل می شوند . یعنی برای اتصال از یک مودم و خط تلفن استفاده می کنند . به هر حال اتصال Dialup یک سری مشکلات خاص خودش را دارد که رفع برخی از آن ها از عهده ما خارج است و به شبکه مخابراتی کشور برمی گردد، اما قسمتی از مسائل قابل حل است. وقتی به اینترنت وصل می شوید، آیکن کوچکی شبیه دو تا صفحه نمایش در گوشه پایینی راست صفحه نمایش ظاهر می شود. موس خود را روی آن قرار دهید، تا بفهمید سرعت اینترنت شما چقدر است.

اطلاعات مفید دیگری نیز مثل میزان بایت رد و بدل شده نیز مشاهده می شود. سرعت برقرای ارتباط عددی شبیه bps28800 ( bps یعنی بیت در ثانیه) می باشد؛ مسلماً هر چه این عدد بزرگ تر باشد، اطلاعات با سرعت بیشتری رد و بدل می شوند. سعی کنید از مودم های جدیدتر وسریع تری استفاده کنید. مثلاً یک مودم k56  ( 56 کیلو بایت در ثانیه) بسیار بهتر از نمونه های k82 یا k 32 است. مودم های جدید علاوه بر سرعت بیشتر ، از تکنولوژی های به روزتری استفاده می کنند و معولاً بازدهی بیشتری دارند. سری به پنجره Control panel بزنید و روی آیکن مودم آن ، دو بار کلیک کنید و مطمئن شوید که سرعت مودم شما روی بالاترین مقدار تنظیم شده باشد. سرعت برقراری ارتباط علاوه بر مودم شما به مودم شرکتی که از او اینترنت گرفته اید هم وابسته است ؛  در واقع در آن طرف خط هم یک مودم یا دستگاهی شبیه این قرار دارد؛ اگر مودم شما k 56 باشد و مودم آن شرکت k32  ، مسلماً سرعت ارتباط از k32 تجاوز نخواهد کرد. پس در انتخاب ISP خود دقت کنید و از شرکتی اینترنت بخرید که تجهیزات به روزتر و مدرن تری داشته باشد.

همسایه ها بهترند

از دیگر مواردی که باید در انتخاب ISP رعایت کنید، فاصله شما با آن شرکت است . هر چه مسافت بین شما و آن شرکت بیشتر باشد، اطلاعات از سوییچ ها و تجهیزات مخابراتی بیشتری باید عبور کند، این مسئله ، نقش بسزایی در کاهش سرعت وکیفیت ارتباط دارد. مرکزهای مخابراتی قدیمی که از تجهیزات قدیمی تراستفاده می کنند، کیفیت ارتباط کمتری دارند. در عوض مراکزی که از امکانات دیجیتالی بهره مندند ، معمولاً سرویس بهتری ارائه می دهند.

نوع خط تلفن منزل شما نیز مهم است. خطوط تن (Tone) بسیار بهتر از خطوط پالس( pulse) عمل می کنند؛ خطوط تلفنی قدیمی، معمولاً پالس هستند. شما می توانید به شرکت مخابرات منطقه خود مراجعه کرده و درخواست کنید تا خط شما را به تن تبدیل کنند( تا آن جایی که ما مطلع هستیم این خدمات رایگان است) خطوط تن علاوه بر سرعت بیش تر، به دلیل وجود نویز ( Noise ) کمتر، شما را از قطع شدن مکرر( Disconnect) نجات می دهد.

کابل و پریز تلفن و سیم کشی ساختمان را هم چک کنید

سعی کنید مودم خود را مستقیماً به پریز تلفن وصل کنید. از قرار دادن دستگاه هایی مثل تلفن، دورنگار، پیغام گیر و... در بین مسیر مودم تا پریز جداً بپرهیزید؛ چرا که هر دستگاه اضافی با تولید نویز ، امکان قطع شدن را افزایش می دهد . کابل مودم هم از آن نکاتی است که باید دقت شود. سعی کنید دست به جیب شده وکمی بیشترخرج کنید و کابل مرغوبتری بخرید ، فاصله مودم تا پریز تلفن را کم کنید تا طول کابل کوتاه تر شود و امکان ایجاد نویز به حداقل برسد. اگر همه این تجهیزات را به کار بستید و تغییری در سرعت شما مشاهده نشد، شاید مشکل از سیم کشی تلفن ساختمان باشد. رایانه را روی دوش خود گذاشته و به محل ورودی کابل تلفن به منزلتان، اسباب کشی کنید! یعنی سعی کنید مودم را به سیم اصلی تلفن که وارد ساختمان می شود وصل کنید. اگر در سرعت شما تغییری حاصل شد، حدستان درست بوده و مشکل از سیم کشی ساختمان است.

چند فوت و فن کوزه گری

حال اگر تمامی این موارد را تست کردید و به نتیجه نرسیدید ، نکات دیگری نیز وجود دارد که ممکن است فرجی در کار شما حاصل شود! سعی کنید از ISP هایی اینترنت بگیرید که پروکسی (Proxy) داشته باشند. زیرا در این صورت ، سایت های پر بیننده را Cache می کنند؛ یعنی به صورت محلی آن ها را روی کارگزار ( server) های خود نگه می دارند.

- ISP ها معمولاً در ساعات خاصی از شبانه روز ترافیک بیشتری دارند. اگر برایتان مقدور است، درساعات کم ترافیک به اینترنت متصل شوید، چرا که هر چه میزان تقاضاها بیشتر باشد، زمان بیشتری برای رسیدگی به آن ها صرف می شود.

- اگر یک شرکت یا مؤسسه هستید ومیزان کار شما با اینترنت زیاد است والبته پول هم دارید بهتر است روش دیگری به جز Dialup برگزینید . به عنوان مثال استفاده از Leased Line که یک ارتباط مستقیم به اینترنت برای شما ایجاد می کند، بسیار مناسب تر است وسرعت بیشتری دارد.

- اگر قصد دارید به دنبال مقاله های تحقیقاتی و علمی برگردید و به گرافیک سایت ها نیازی ندارید، می توانید گرافیک را درمرورگر ( IE یاNetscape یا...)  خود غیر فعال کنید. با این کار سرعت بالا آمدن سایت ها به طرزفاحشی افزایش می یابد . به عنوان مثال در IE می توانید گزینه Internet Options را از منوی Tools انتخاب کرده به پوشه Advanced بروید و در قسمت Multimedia علامت کنار عبارت Show Pictures را بردارید. این کار برای وقتی که با عجله به دنبال یک متن می گردید، بسیار مفیداست.

- برخی از نرم افزارها ادعا دارند که سرعت کار شما را با اینترنت افزایش می دهند . نرم افزارهایی چون Netsonic, Tweakmaster, Download Accelerator, Go!zilla, FlashGetو...

البته نمی توان منکر شد که نرم افزارهایی مثل GetRight وDownload Accelerator تأثیر زیادی در کیفیت و سرعت دریافت (Download) فایل از اینترنت دارند . پس اگر از ارتباط Dialup استفاده می کنید حتماً برای دریافت فایل از یکی از این نرم افزارها استفاده کنید.

- اگر در مشاهده سایت خاصی با مشکل مواجه هستید، ممکن است آن سایت خاصل در آن لحظه ترافیک زیادی داشته باشد. می توانید ساعت های کم ترافیک مثل دو یا سه بعد از نیمه شب به سراغش بروید. شاکی نشوید؛ نرم افزارهای خاصی هم برای افرادی که شب ها زود می خوابند وجود دارد، شما می تواند با استفاده از برنامه هایی چون Offiline Explorer یا HTTrackWebsite copier تمامی محتویات یک سایت را دریافت و روی هارد رایانه خود ذخیره کنید و هر وقت از خواب ناز بیدار شدید، به سراغ آن ها رفته و سایت را به طور Offiline مشاهده کنید.

تمامی سعی ما بر این است که شما اینترنت سریع تری داشته باشید، این امر خصوصاً برای کاربرانی که ارتباط آن ها از نوع زمانی است( یعنی مثلاً یک کارت ده ساعته می خرند) خیلی مهم است، به هر حال برای چت کردن با دوستان ، نباید کم بیاورید و پیغام هایتان دیر برسد یا مرتباً قطع (DC) شوید!

 

نظرات 1 + ارسال نظر
ايران ويج سه‌شنبه 12 خرداد‌ماه سال 1383 ساعت 10:02 ق.ظ http://www.iranvig.com

وبلاگ زيبايی داريد ، مطالب وبلاگ هم بسيار پربار و با ارزش ميباشد . از اينکه زحمت کشيديد و لينک سايت مرا در وبلاگتان گذاشتيد سپاس فراوان. به اميد بهروزی شما.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد